Nieuws

  Home / Business / Nieuws
   • Uitreiking NVvK-Elmex® scriptieprijs 2017 

    Op 3 november jl. is de NVvK-Elmex® Scriptieprijs voor de 3e keer uitgereikt. Gert Stel, voorzitter van de commissie onderzoekstimulans van de NVvK roemde op het najaarscongres van de NVvK de interessante scriptie-inzendingen.De NVvK-Elmex® Scriptieprijs bestaat uit een cheque ter waarde van €1000,- (beschikbaar gesteld door Elmex/Colgate) en een jaar gratis lidmaatschap van de NVvK. Met deze prijs willen de NVvK en Elmex® onderzoek op het gebied van de kindertandheelkunde stimuleren en het belang ervan benadrukken.Tandheelkundestudent Ellen Geuns (ACTA) gaf als eerste prijswinnaar een presentatie over haar onderzoek: Survival rate of primary molars treated with Atraumatic Restorative Treatment and Ultra-Conservative Treatment; 24 months results of a randomized clinical trial on Ometepe, Nicaragua.

    De tweede prijs ging naar Daniella Pool (ACTA). Haar scriptie had de titel: Children’s discomfort and acceptance during treatments of occluso-proximal caries in primary molars using Atraumatic Restorative Treatment and Hall Technique.

    De derde prijs was voor Yannick Pooters (ACTA) met zijn scriptie: Changes in Oral Health Related Quality of Life of children after two minimal intervention treatments for dental caries.

    Eervolle vermeldingen waren er voor Victorine Brouns (Radboud Universiteit) met haar scriptie: Oral Health Related Quality of Life in children with an orofacial cleft at the age of 8-18 years en Heleen Groot (CTM/UMCG) met haar scriptie: Het gebruik van GC Fuji Triage® bij de behandeling van carieuze melkelementen.In het midden de 3 prijswinnaars met geheel links mevrouw drs. C.J. (Christien) Timmer, scientific affairs & prof. networking manager Colgate (Elmex®) en geheel rechts mevrouw Hellen Blom-Reukers, voorzitter van de NVvK.

   • NVvK-Elmex® scriptieprijs 2018

    De NVvK-Elmex®scriptieprijs wordt jaarlijks alternerend uitgereikt aan de beste scriptie op het gebied van de kindertandheelkunde voor de opleiding tandheelkunde (Masterscriptie) en voor de opleiding mondzorgkunde (Bachelorscriptie). De prijs bestaat uit een jaar gratis lidmaatschap en een cheque van €1000,-. Lever vóór 1 juli, via de examinator/coördinator van de opleiding je mondzorgkunde je bachelorscriptie in via secretariaat@nvvk.org en maak kans op het winnen van de NVvK-Elmex®scriptieprijs! De uitreiking van de Bachelorscriptieprijs zal plaatsvinden op het NVvK najaarscongres, in november 2018.

   • NVvK & VBTGG Voorjaarscongres 2018
    Het NVvK & VBTGG-voorjaarscongres zal plaatsvinden op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart 2018 in Congrescentrum 1913 te ‘s Hertogenbosch. Het thema is deze keer: “It’s all in the family”
   • IAPD 2021 naar Nederland
    Op woensdag 1 juli is er in de councilmeeting van de IAPD officieel besloten dat Nederland in 2021 dit tweejaarlijkse congres mag gaan organiseren in Maastricht! Uiteraard vragen wij enthousiaste inbreng van onze leden hierbij!
  Recommended Posts
  Neem contact op

  Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.