Richtlijn ‘Mondzorg voor Jeugdigen – Diagnostiek’ online

Beste leden van de NVvK, 

Op 1 november 2019 is de nieuwe klinische praktijkrichtlijn ‘Mondzorg voor Jeugdigen – module Diagnostiek’ door het KIMO aangeboden aan het Zorginstituut. De richtlijn is bedoeld voor professionals in de mondzorg, zoals tandartsen, gedifferentieerde tandartsen, tandartsspecialisten en mondhygiënisten. Het onderwerp van de richtlijn betreft diagnostiek met behulp van röntgenfoto’s bij mondzorg voor jeugdigen tot 18 jaar. Bewustwording van het doelmatig gebruiken van röntgenopnamen bij de jeugd is de belangrijkste doelstelling van de richtlijn.

De Richtlijn Ontwikkel Commissie (ROC) stond onder voorzitterschap van em. prof. dr. C. van Loveren, bijzonder hoogleraar Preventieve Tandheelkunde. De richtlijn voldoet aan de eisen van evidence based richtlijnontwikkeling (EBRO). Dit betekent dat het onderzoek is uitgevoerd volgens de hoogst mogelijke wetenschappelijke standaarden. De richtlijn is van commentaar voorzien door de betrokken wetenschappelijke- en beroepsverenigingen en door overige aan de mondzorg voor jeugdigen gelieerde organisaties.

De Richtlijn Autorisatie Raad (RAR) van het KIMO heeft de richtlijn goedgekeurd. Het KIMO zal de richtlijn in nauwe samenspraak met haar leden de komende maanden verder onder de aandacht brengen in het mondzorgveld.

De richtlijn is te lezen via deze link.

het KIMO heeft de richtlijn goedgekeurd. Het KIMO zal de richtlijn in nauwe samenspraak met haar leden de komende maanden verder onder de aandacht brengen in het mondzorgveld.

Neem contact op

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Not readable? Change text. captcha txt