Ashley Verlinden wint Nathan Cochrane Junior Scientist Award

Promovendus Ashley Verlinden van het Universitair Medisch Centrum Groningen heeft tijdens het Europese ORCA (Organization for Caries Research) congres van 9-11 juli de ORCA Nathan Cochrane Junior Scientist Award gewonnen met haar posterpresentatie. Vanwege COVID-19 was dit congres dit jaar online in plaats van in Cagliari, Italië.

Het betreft een presentatie over haar onderzoek naar de effectiviteit van het vroeg doorverwijzen door de consultatiebureaus naar de mondzorgprofessionals in het kader van het GigaGaaf-onderzoek. Haar onderzoek laat zien dat de kinderen die met de leeftijd van 6 maanden worden doorverwezen door de jeugdartsen of -verpleegkundigen 16 keer vaker voor hun eerste verjaardag bij de mondzorgprofessional zijn geweest dan kinderen in de controlegroep. 53 Procent van de kinderen in de interventiegroep hadden een eerste bezoek aan de mondzorgprofessional in hun eerste jaar tegenover 7% van de kinderen in de controlegroep. Vroeg starten met een bezoek aan de mondzorgprofessional is belangrijk om ouders vanaf het eerste tandje van hun kind te kunnen begeleiden bij de juiste verzorging van het kindergebit.

De ORCA Nathan Cochrane Junior Scientist Award wordt jaarlijks uitgereikt op het ORCA-congres aan een jonge onderzoeker die een belangrijke wetenschappelijke bijdrage heeft geleverd. Met de prijs wil ORCA jonge wetenschappers op het gebied van cariologie aanmoedigen.

De poster is hier te bekijken: The effectiveness of early referral of children by well-child clinics for their first dental visit. D.A. Verlinden, J.H. Vermaire, S.A. Reijneveld en A.A. Schuller.

Neem contact op

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Not readable? Change text. captcha txt