VOORLEESBOEKEN

Er zijn vele voorleesboeken verkrijgbaar over het onderwerp tandarts, tandenpoetsen, tanden wisselen etc. Kinderen kunnen met het lezen van deze boeken voorbereid worden op een bezoek aan de tandarts.  Hieronder biedt de NVvK een paar leuke voorbeelden.

Auteur: Kathleen Amant
Titel: 
Anna gooit haar speentjes weg
ISBN: 
9789044810615

Vandaag gaat Anna naar de tandarts. Die kijkt in haar mond en zegt dat ze mooie tanden heeft.
Alleen kan ze beter zonder speentje slapen. Anna weet niet of ze dat kan. Maar ze probeert het toch. Een voor een gaan haar speentjes in de vuilnisbak. Maar dan moet Anna naar bed …
Een dapper verhaal over afscheid nemen van een speentje.
Voor peuters vanaf 30 maanden, met de vaardigheden van het kind als thema.

Auteur: Lucy Cousins
Titel:
Muis en Kees en de wiebeltand
ISBN:
9789025849139

Kees Krokodil heeft een wiebeltand, en hij is een beetje bang. Maar Muis neemt hem mee naar dokter Bijtgoed, een heel aardige tandarts. En dan lacht Kees weer!

Auteur: Iwona Radünz & Thomas Röhner
Titel:
Het grote tandenwisselboek
ISBN:
9055139475

Mijn eerste boekje over tanden. Melktanden: iets waar elk kind rond de zesde verjaardag mee te maken krijgt. Wanneer de tanden voor het eerst los gaan zitten om te wisselen, zullen veel kinderen zich toch een beetje zorgen maken. Dat is nergens voor nodig, want het is juist iets om trots op te zijn.
Dit boek beantwoordt op speelse wijze alle belangrijke vragen en laat zien dat tanden wisselen helemaal niet eng is.
– Waarom gaan melktanden los zitten?
– Wat gebeurt er wanneer ze eruit zijn gevallen?
– Waar is een tand eigenlijk van gemaakt?

Auteur: Liesbet Slegers
Titel:
De tandarts
ISBN: 9789044808155

Het is fijn om sterke, gezonde tanden te hebben. Daarom moet je ze elke dag goed verzorgen. Poetsen kun je natuurlijk zelf, maar af en toe laat je je tanden zien aan de tandarts. Die weet er alles over en legt uit wat je beter wel en niet kunt doen. Een speels informatief boek op kleutermaat over tandverzorging.

Auteur: Eve Tharlet & Tandarts Reiko
Titel: De kiezenkrakers
ISBN: 9051160526

Biba houdt erg veel van zoetigheid. Hij snoept het liefst de hele dag door. Maar op een dag heeft hij kiespijn en dan moet hij naar de tandarts. Gelukkig weet tandarts Reiko heel goed hoe je aan kinderen uit moet leggen wat ze kunnen doen tegen de Kiezenkrakers!

Auteur: Rosemarie de Vos
Titel: De tandmonsters
ISBN: 9789044800821

Als je veel snoept en je tanden niet goed poetst, dan komen de tandmonsters naar je toe gevlogen. Bak, Tee en Rie zijn dol op tanden waar veel snoep aan plakt. In een mum van tijd graven ze er grote gaten in en blijven ze lekker in je mond wonen. Net als bij Titus. Maar Titus heeft gelukkig een geheim wapen… En jij?

Auteur: Helga Warmels & Barbera de Wolf
Titel: Tandenpoetsen!
ISBN: 9789056477189

Tandenpoetsen kan een dagelijks terugkerend probleem zijn tijdens de peuterpuberteit. Helga Warmels en Barbara de Wolf hebben uit hun eigen ervaring geput. Kijk wat zij deden om hun peuters aan het poetsen te krijgen!
De mama van Puk weet niet wat ze moet doen als Puk vieze tanden heeft. Maar Puk wel! Tandenpoetsen natuurlijk! En ze weet ook waarmee. ‘Niet met de afwasborstel, mama!’
Met dit boek wordt tandenpoetsen een feest!

Auteur: Karma Wilson & Jane Chapman
Titel: Beer heeft een losse tand
ISBN: 9789048305001

Beer en zijn vrienden beginnen net aan hun lunch als plotseling…
Beer voelt iets wiebelen en waggelen in zijn mond. Oh nee! Wat zou dat zijn?
Het is… zijn eerste losse tand!
Gelukkig stellen de vrienden van Beer hem gerust en vertellen ze hem dat het heel gewoon is om een melktand te verliezen.
Dit verhaal zal een glimlach op ieders gezicht toveren – ongeacht hoeveel melktanden er verloren zijn! Een fantastisch boek voor iedereen die ooit een wiebelende, wankelende tand heeft gehad.

Neem contact op

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Not readable? Change text. captcha txt