NVvK en elmex® steunen stichting Voice of All Women ook weer in 2024!

Wanneer kinderen op jonge leeftijd leren waarom een goede mondhygiëne belangrijk is en hoe je daarvoor zorgt, kunnen ze daar de rest van hun leven profijt van hebben. Daarom hebben we dit jaar weer samen met onze hoofdsponsor elmex® (Colgate-Palmolive) een project van stichting Voice of All Women (VOAW) ondersteund! Deze stichting zet zich in voor meisjes en vrouwen in een kwetsbare positie en richt zich voornamelijk op vrouwen met een migratie- of vluchtelingenachtergrond uit gesloten en gemarginaliseerde gemeenschappen.

VOAW heeft afgelopen voorjaar de mondzorgpilot Rotterdam Leaves No Child Behind: Gezonde tanden, gezonde toekomst succesvol geïmplementeerd! Het project had als doel de mondgezondheid van migrantenkinderen uit achterstandswijken in Rotterdam te verbeteren door middel van nieuwe en cultuursensitieve activiteiten gericht op empowerment, zelfredzaamheid en preventie. Het primaire doel was om vrouwelijke ouders/verzorgers bewust maken van hun rol in de mondgezondheid van hun kinderen en de drempel te verlagen om met hun kinderen naar de tandarts te gaan. Om dit te bereiken werden de ouders gestimuleerd tot meer zelfzorg door middel van verbeterde mondgezondheid voor henzelf. Hierdoor zouden de kinderen het gedrag van hun ouders moeten gaan imiteren en op een speelse manier aan mondzorg gaan doen.

Samen met elmex® hebben we hiervoor een donatie aan VOAW gedaan. Hierbij heeft projectcoördinator Soedaba Ashraf, tevens student tandheelkunde aan ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam), poetspakketten uitgedeeld aan 35 ouders en 112 kinderen binnen deze pilot. Op deze manier kunnen de ouders en hun kinderen direct de opgedane kennis thuis samen toepassen.

Het VOAW project is mede mogelijk gemaakt door Stichting De Verre Bergen, die de pilot van dit innovatieve initiatief financieel ondersteunde.

Lees meer over stichting Voice of All Women op: voiceofallwomen.org

Neem contact op

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Not readable? Change text. captcha txt